Volver a Prensa 14 Abril, 2016

El congrés europeu d’ortopèdia pediàtrica premia una investigació del VHIR

La Societat Europea d’Ortopèdia Pediàtrica ha atorgat el premi Predag Klisic de recerca bàsica a un estudi del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) sobre la biodisponibilitat dels antibiòtics en ós. El treball va ser premiat al 35è congrés anual de la societat, que va tenir lloc del 6 al 9 d’abril a Roma, Itàlia.

L’objectiu de l’estudi és determinar la penetració òssia dels antibiòtics en l’esquelet immadur, utilitzant un model animal de conill. El treball l’està portant a terme un equip multidisciplinari en el qual hi participen investigadors de diversos grups del VHIR: César García Fontecha y Juan Antonio Porcel (Cirurgia Reconstructiva de l’Aparell Locomotor), Pere Soler (Infecció en el Pacient Pediàtric Immunodeprimit), Aurora Fernández (Departament de Farmàcia), Juan José González i Mª Nieves Larrosa (Micriobiologia), i Ramon Martí i Mª Jesús Melià (Patologia Neuromuscular i Mitocondrial).

La recerca es troba ara en la 3a fase sobre 5 previstes inicialment, i està finançada per l’Instituto de Salud Carlos III (PFIS 2013), una beca de la Societat Espanyola d’Infectologia Pediàtrica (SEIP 2014) i un altre ajut de la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (SCCOT 2013).

Imagen de UPIIP
por UPIIP